mandag 5. august 2019

Quesedilla med reker er rask sommarmat


Meksikanske quesedillas eller ostetorillas, er tortillas fylt med ost, ofte noko meir fyll og salsa. Qusesedilla kjem nemleg av det spanske ordet for ost. Retten etast ofte til frukost eller lunsj, men passar ypparleg til å ta med på stranda eller som snacks utover sommarkvelden.

Reker likar seg aller best i kaldt vatn og rekefisket forgår heile året. Store frysetrålarrar tek opp reker frå Barentshavet der rekene vert kokt, pakka og fryst ombord. Rekene frå Nordsjøen og Skagerak  vert fiska av små reketrålarar, og fangsten vert primært kokt ombord og solgt som ferske, kokte reker.

Det er lettast å få tak i frosne reker, og her kjem nokre tips til tining av reker. Har du det veldig travelt, kan du legge rekene i ein sil og halde dei under kaldt, rennande vatn. Har du litt betre tid kan du legge reker utover ein tallerken i 30-60 minutt i romtemperatur. Har du god tid kan du legge posen med frosne reker i kjøleskap over natta i 8-10 timar. Det vert ingen sommar utan reker!


MEKSIKANSK:  Quesedilla med reker er rask sommarmat. Foto: Synøve Dreyer, Norges sjømatråd. 

Ingrediensar (4 pers)

400 g reker utan skall
8 tortillawrap
1 lauk
2 fedd kvitlauk
1 raud chili
1 raud paprika
150 g riven ost
rapsolje
salt

Tilbehøyr
salat
avokado
lime
frisk koriander

Framgangsmåte
Finhakk lauk, kvitlauk og chili, og skjer paprika i terningar. Fres lauk og kvitlauk i rapsolje til lauken er blank, og avkjøl. Tilsett chili og paprika, og smak til med salt. Bland inn rekene, og fordel fyllet over halve tortillawrapsa. Dryss riven ost over og brett den andre halvdelen over. Steik quesedilla i rapsolje i ei steikepanne til osten smeltar og tortillawrapsen har fått ein brunleg farge. Server quesedilla med salat, avokado, limebåtar og koriander.

Tips: Server gjerne med ein salsa og ein heimelaga guacamole. Du kan også bruke fryste, ferdigpilla reker i denne oppskrifta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar