Meksikanske quesedillas eller
ostetorillas, er tortillas fylt med ost, ofte noko meir fyll og salsa. Qusesedilla
kjem nemleg av det spanske ordet for ost. Retten etast ofte til frukost eller
lunsj, men passar ypparleg til å ta med på stranda eller som snacks utover
sommarkvelden.
Reker likar seg aller best i kaldt vatn og
rekefisket forgår heile året. Store frysetrålarrar tek opp reker frå
Barentshavet der rekene vert kokt, pakka og fryst ombord. Rekene frå Nordsjøen
og Skagerak vert fiska av små
reketrålarar, og fangsten vert primært kokt ombord og solgt som ferske, kokte
reker.
Det er lettast å få tak i frosne reker, og
her kjem nokre tips til tining av reker. Har du det veldig travelt, kan du
legge rekene i ein sil og halde dei under kaldt, rennande vatn. Har du litt
betre tid kan du legge reker utover ein tallerken i 30-60 minutt i
romtemperatur. Har du god tid kan du legge posen med frosne reker i kjøleskap
over natta i 8-10 timar. Det vert ingen sommar utan reker!
MEKSIKANSK: Quesedilla med reker er
rask sommarmat. Foto: Synøve Dreyer, Norges sjømatråd.
Ingrediensar
(4 pers)
400 g reker utan skall
8 tortillawrap
1 lauk
2 fedd kvitlauk
1 raud chili
1 raud paprika
150 g riven ost
rapsolje
salt
Tilbehøyr
salat
avokado
lime
frisk koriander
Framgangsmåte
Finhakk lauk, kvitlauk og chili, og skjer
paprika i terningar. Fres lauk og kvitlauk i rapsolje til lauken er blank, og
avkjøl. Tilsett chili og paprika, og smak til med salt. Bland inn rekene, og
fordel fyllet over halve tortillawrapsa. Dryss riven ost over og brett den
andre halvdelen over. Steik quesedilla i rapsolje i ei steikepanne til osten
smeltar og tortillawrapsen har fått ein brunleg farge. Server quesedilla med
salat, avokado, limebåtar og koriander.
Tips: Server gjerne med ein salsa og ein heimelaga
guacamole. Du kan også bruke fryste, ferdigpilla reker i denne oppskrifta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar