mandag 3. august 2020

Lakseburger er barnas sommarfavoritt!


Barn og unge i Norge et for lite fisk og det er ikkje bra. Fisk er sunn og god mat, og ikkje minst så er Norge ein av verdas leiande fiskerinasjon, så fisk må ein berre lære seg å like! Ofte kan det vere foreldre som ikkje tilbyr fisk til barna sine fordi ein trur at dei ikkje likar fisk, og no om sommaren kan det kanskje verte litt vel mykje grillpølser til dei yngste?

Det finnast råd og ikkje minst oppskrifter. Fiskesprell er eit nasjonal kosthaldprogram som skal vere med å spreie sjømatglede, og å gjere sjømat til eit naturleg val for barn og unge. På nettet kan du søke på www.fiskesprell.no og finne mange gode oppskrifter som egnar seg svært godt til barn.

Ei klassisk fiskesprelloppskrift er heimelaga lakseburger. Den går fort å lage og kan serverast rett i handa etast ute, denne blir fort ein sommarfavoritt. Barn likar faktisk fisk!

LAKS: Lakseburger er barnas sommarfavoritt! Foto: Marianne Aaronsen, Norges Sjømatråd


Ingrediensar

400 g laksefilet utan skinn og bein
1 ss frisk graslauk
1 ts salt
½ ts pepar

Potetskiver
1 bakepotet
olje
salt og pepar

Tilbehør
salat
tomat
agurk
burgerbrød
dressing

Framgangsmåte
Finhakk laksefileten og graslauken, og bland saman med salt og pepar. Form flate lakseburgarar og steik dei i ca. 2 minutt på kvar side.

Potetskiver
Kok bakepotet til den er nesten ferdigkokt, ca. 10-20 minutt og avkjøl. Skjer poteten i ca. ½ cm tjukke skiver og pensle med olje. Dryss med salt og pepar, og grill potetskivene lett på grillen før servering.

Tilbehør
Vask salat, og skjær tomat og agurk i skiver.

Server lakseburger i burgerbrød med salat, grønsaker og dressing, og med potetskiver ved sidan av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar