mandag 3. august 2020

Sommarsalat med klippfisk og fersken


Mange ønsker å ete enkelt, lett og frisk mat om sommaren, då er salat kombinert med sjømat proppfull av næring ei veldig fin brikke for å få eit variert kosthald. Helgas salat består av mellom anna klippfisk og fersken og det er ein super kombinasjon.

Fersken kjem originalt frå Kina og er «tvillingen» til nektarin, men er også i familien med både plomme, mandlar og aprikos. Fersken er saftige, søte og fruktkjøtet nærmast smeltar på tunga. Ikkje skrell fersken, for det er mykje kostfiber i skalet. Søt fersken er ei umerka kontrast til salt klippfisk.

På ein var sommardag smakar det godt salat, og ekstra godt er det når hovedingredinensane er klippfisk saman fersken og toppa med ost og oliven. Denne salaten er sunn og rask å lage, og den kan også vere godt tilbehøyr på tapasbordet. Ha ein fortsatt god sommar!


KLIPPFISK: Sommarsalat med klippfisk og fersken. Foto: Alf Børjesson, Norges Sjømatråd.


 
Ingrediensar

500 g utvatna og reinska klippfisk
200 g ruccolasalat
4 heile fersken
150 g ost
10 svarte oliven
frisk basilikum
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
pepar

brød

Framgangsmåte
Skjer klippfisk i bitar og kok i vatn i ca. 4 minutt.  Slå av kokevatnet og flak klippfisken. Skyl salaten og la renne godt av og legg på fat. Skjer fersken og ost i terningar. Legg klippfisk, fersken, oliven og ost over salaten. Bland olivenolje og balsamicoeddik, og drypp over salaten. Kvern pepar og dryss finhakka basilikum over til slutt.

Server salaten med brød ved sidan av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar