mandag 14. juni 2021

Bacalao à Lagareiro med knuste poteter er god sommarmat!

Bacalao à Lagareiro er ein tradisjonell portugisisk klippfiskrett med knuste poteter og grønsaker. Originalt er retten basert på blekksprut, olivenolje, poteter, grelos og kvitløk, men i nyare oppskrifter av denne retten som ein finn på internett viser at det mest vanlege no er å bruke klippfisk.

Lagareiro betyr eigaren av olivenoljepressa, og lagareiro er brukt som ein kokemetode der ein generøst ausar extra virgin olivenolje over fisken under grilling eller steiking. Retten er så akta og fin at den ofte vert servert på julaftan i Portugal.

 Ein litt salt klippfiskrett er nydeleg her i Norge om sommaren. Denne retten kan nytast saman med venner og familie, for vi både kan og treng å vere ilag no. Enten du er på camping, i båten, på hytta, på standa eller heime i hagen, ta vare på matgleda i sommar!

 

KLIPPFISK: Bacalao à Lagareiro med knuste poteter er god sommarmat! Foto: Studio Dreyer Hensley, Norges Sjømatråd.


Ingrediensar (4 porsjonar)

800 g klippfisk loin med skinn og ryggbein

1 laurbærblad

8 fedd kvitløk

2 dl extra virgin olivenolje


Knuste poteter

800 g små poteter med skal

1 sjalottløk

½ dl olivenolje

salt

 

Grønsaker

200 g spinat

50 g sjalottløk

5 cm raud chili

1 ss sitronsaft

fersk, riven ingefær

frisk koriander

 

Framgangsmåte

Legg klippfisken på eitt brett, slå over halvparten av olivenoljen og topp bitane med kvitløksfedd og laurbærblad. Sett brettet i omnen på 220 grader i 15-20 minutt.  Aus over litt olivenolje undervegs slik at den held seg saftig og får ein fin farge. 

Knuste poteter:

Kok småpoteter med skal i 10 minutt. Slå av vatnet og bake dei ferdig i omn eller på grillen. 

Snu dei seinare i panne med steikt løk og kvitløk og gi dei ein dytt med handa slik at dei knusast og tek opp den gode smaken. 

Frest spinat:

Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje. Tilsett spinat og salt og fres i 40 sekund.  Dryss over litt sitron, riven ingefær og litt hakka koriander. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar