onsdag 26. januar 2022

Panert torsk med ovnsbakte poteter

Panert fisk er aldeles nydeleg. Panering er å dekke fisk med strøkavring eller tørre brødsmular. Når fisken blir steikt dannar paneringa ei knasande sprø skorpe som held fiskestykka saftige og gode inni.

Barn likar ofte panert fisk og det kan vere motiverande å få vere med på å lage fiskemiddag med panering. Metoden eg brukar når eg held fiskesprellkurs der barn får delta i matlaginga, kallar vi paneringsprosessen for «fiske-fabrikk».

På «fiskefabrikken» har vi tre skåler på kjøkkenbenken. Første vender vi fisken først i skåla med kveitemjøl, salt og pepar, deretter i skål nummer to med samanvispa egg og til slutt i skål nummer tre med strøkavring. Nysteikt panert fisk med spør skorpe, ovnsbakte poteter og salat blir fort ein favoritt for både barn og vaksne!

TORSK: Panert torsk med ovnsbakte poteter. Foto: Studio Dreyer+Hensley, Norges sjømatråd.


Ingrediensar (4 porsj)

600 g torskefilet, utan skinn og bein

1 dl kveitemjøl

4 egg

1 dl griljermjøl

1 ts salt 

Server med

salat

tomatsalsa

½ ts pepar

Framgangsmåte

Sett steikeovnen på 225 °C. Skjer torsken i bitar på ca. 5x3 cm. Bland kveitemjøl, salt og pepar i ei vid skål. Pisk saman egg i ei anna vid skål. Ha griljermjølet i ei tredje vid skål. Vend torsken først i mjølblandinga, deretter i egg og til slutt i griljermjølet. Steik torsken i flytande margarin på varm steikepanne i ca. 4 minutt på kvar side.

Ovnsstekte poteter

Vask potetene med skalet på og skjer i båtar. Snu potetbåtane i ei blanding av olivenolje, timian, finhakka kvitløk, salt og pepar, og legg i ei eldfast form eller langpanne. Steik potetene i steikeomnen i ca. 30 minutt, eller til dei er gyldenbrune og gjennomsteikte. Snu på potetene eit par gonger under steikinga.

Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.

Om du vil fritere fisken:

Varm olje i ein stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. Den er passe varm når ein brødterning blir brun på 1 minutt. Friter fisken gylden i den varme oljen i 3-5 minutt. Husk å ikkje steike for mykje fisk av gongen, då blir oljen nedkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar