tirsdag 14. juni 2022

Hot fiskesuppe gir varme i kroppen!

Det er skikkeleg sunnmørssommar ute. Det er regn med lavt skydekke og skodde som heng langt nedi fjella, temperaturen er på pluss-minus 14 grader. Uff, slik er det her ved kysten mellom fjord og fjell, men når sola atter skin og varmen kjem, så er alt gløymt!

Når det er litt hustrig  ute, kan det vere godt med noko som smakar skikkeleg. Helgas fiskesuppe er slett ikkje kjedeleg og smaklaus! Suppa er hot (sterk) og gir eit smakseksplosjon med chili og currypaste, som framhevar den milde torskesmaken godt.

Medan vi ventar på sola, god helg!

SUPPE: Hot fiskesuppe gir varme i kroppen! Foto: Norges sjømatråd.


Ingrediensar (4 porsj)

800 g torskefilet

3 fedd kvitløk

1 småløk

3 cm frisk ingefær

1 raud chili

2 ss olje

4 ss raud curry paste

3 ss smør

½ grøn squash

3 vårløk

2 boksa rkokosmjølk

3 dl kremfløyte

2 ts sukker

2 lime

1 mango

frisk koriander

 

Framgangsmåte

Finhakk løk, kvitløk, chili og ingefær. Surr dette blankt i olje. Tilsett currypaste og smør og rør godt.

Kutt squash og vårløk i bitar la dette surre med i 2 minutt. Tilsett kokosmjølk, fløyte, safta av lime og sukker. Kok opp og la suppa småkoke. Tilsett torsketerningar, kok opp og la torsken trekke i suppa i ca. 5 minutt. Server i skåler og topp med mango og vårløk i bitar og hakka koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar