«Saba sando» er namnet på denne lekkerbisken, som er makrellsandwich på japansk vis. Har du sett på makan til innbydande smørbrød? Kanskje er det den vakre og etande stemorsblomsten som er prikken over i ‘en?
Tenk at makrell har blitt japanarane sitt sunne svar på pølse i brød. Når svolten gneg, stikk japanarane gjerne innom ein kiosk for å kjøpe ferdigmarinert makrell. For dei som har litt betre tid går turen innom ein etestad for ein makrellsandwich eller «saba sando».
Nyt smaken av Japan og 良い食欲 , Yoi shokuyoku eller
god apetitt!
MAKRELL: Makrellsandwich på
japansk vis. Foto: Tom Haga, Norges Sjømatråd. |
Ingrediensar (4 porsjonar)
4 makrellfilet
2 gulrot
4 salatblad
4 focacciabrød
salt og pepar
steikeolje
Jamaikansk BBQ-saus
1 boks grovhakka hermetiske tomatar
2 ss kvitløkspulver
1 ss løkpulver
¼ ts cayennepulver
½ ss habanero pulver (sterkt chilipulver)
1 ss karri
1 ss paprikapulver
1 ss sennepspulver
1 ts salt
1 ts pepar
2 ss sitronsaft
6 ss eplecidereddik
Fremgangsmåte
Habaneropulveret kan reduserast eller
utelatast om du ikkje er glad i sterk saus. Mariner makrellfiletane i
BBQ-sausen i ca. 15 minutt. Rasp gulrøtene på eit rivjarn. Vask og tørk
salatblada.
Du kan bruke den brødtypen du likar,
det treng ikkje vere focacciabrød. Bruk gjerne surdeigsbrød eller bagett. Del
brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwich av brødskiver. Grill eller steik
den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og
crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steiking, ved behov. Gi
gjerne brødet ein lett omgang på grillen/ i steikepanna også. Legg fisk og grønsaker
inne i sandwichen og nyt en smak av Japan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar