tirsdag 5. juli 2022

Sommarlett Poke bowl med laks

Om sommaren er det godt med friske, lette rettar som er raske å lage. Poke bowl er nettopp ein slik rett, og kan beskrivast som ein fiskesalat frå Hawaii.

Poke bowl betyr «ingrediensar kutta i bitar og lagt i ein bolle» og basisen består av ris og ulike grønsaker ved sidan av rå fisk. Sausen oppå er essensiell og kan vere til dømes  wasabi-majones eller ponzosaus.

Visste du at Poke bowl er restmat som vart trendy gatemat? Eit godt tips er at Poke bowls er ein ypparleg måte å bruke opp grønsaker du har liggande i kjøleskapet. Her kan du lage din eigen variant med dine favoritt-grønsaker. Har du ikkje prøvd dette enda, er det på tide!

 

LAKS: Sommarlett Poke bowl med laks. Foto: Studio Dreyer+ Hensley, Norges sjømatråd.

Ingrediensar (4 porsj)

500 g laksefilet, utan skinn og bein

4 pors ris

2 mango

2 avokadoer

1 granateple

10 sukkererter

1 lime

Frisk koriander

Saus

4 ss soyasaus, lys

2 ss sesamolje

2 ss sesamfrø

½ ss chilisaus

Fremgangsmåte

Kok ris etter instruksjonane på pakken. Du kan sjølv velgje kva type ris du vil bruke. Avkjøl risen.  Kutt laks i små terningar. Bland saman soyasaus, sesamolje, sesamfrø og chilisaus, slå over lakseterningane. Kutt mango, sukkererter og agurk i terningar, og avokado i skiver. Reinsk granateple og ta ut frøa. Legg risen nest i ein bolle. Topp med grønsaker og laks. Ha koriander og litt limesaft over til slutt. Server med ein limebåt og soyasaus til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar