tirsdag 5. juli 2022

Pasta med krabbe på haustmenyen

Haustmørket kjem sigande, men det er framleis fint å sitte ute å ete om kveldane. Det kan vere kjekt med fyr i bålpanna og stearinlys på bordet då vert det fin stemning kring måltidet.

Krabbe er ei nydeleg råvare og no når hausten nærmar seg er den full av mat, det er fordi krabbene bygg seg opp gjennom sommaren for å samle energilager til vårens gyting. Det er akkurat dette som gjer dei proppfulle av deilig, saftig kjøt. Krabbekjøttet magert og godt, og ikkje minst svært smakfullt.

Eit godt tips er å ta vare på skalet av krabbene, det kan nemleg danne krafta til ei god skaldyrsuppe. Om du ikkje har tid til å lage krafta med det same, kan du fryse skala ned og ta dei opp ved behov. Pasta med krabbe er rask, enkel og veldig god middag! 


KRABBE: Pasta med krabbe på haustmenyen. Foto: Krabbe.no, Norges Sjømatråd.

Ingrediensar (4 porsjonar)

4 pors pasta

2 stk krabbe

2  raud chili

5 fedd kvitløk

2 ss kapers

1 lime

2 dl extra virgin olivenolje

3 ss frisk kruspersille

salt og pepar

 

Framgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. Kjør chili, kvitløk, safta av lime og halvparten av olivenoljen i ein blender til ein fin paste. Rør inn kutta kapers, hakka persille, kvitt krabbekjøt og resten av oljen. Smak til med salt og pepar. Sil av pastaen og bland inn halvparten av krabbeblandinga. Legg opp porsjonar og bruk resten av krabbeblandinga til topping. Pynt gjerne med litt hakka persille.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar